lodin.nl

Jan Willem van Etten

BSc. Hydrografie
Geboren december 1972

Samenvatting werkervaring

Direct na het afstuderen begonnen bij baggermaatschappij Boskalis in het trainee-programma. Gedurende de projecten waar ik vervolgens wereldwijd als hydrografisch surveyor werkzaam was, heb ik veel ervaring opgedaan. Zowel vakinhoudelijk (singlebeam, multibeam echoloden en topografie) als projectmatig (teamwork en werken als hoofd-surveyor). Met veel plezier circa 9 jaar gewerkt in het Midden-Oosten, Zuid Amerika, Centraal Amerika, Azië en Europa. Het werken met mensen uit verschillende landen is een belevenis.
In de functie produktiebegroter op het bedrijfsbureau van Boskalis heb ik me verbreed en verdiept in het baggerproces bij waterbouwkundige projecten. Daarnaast kennis opgebouwd in de grondmechanica, planning, inzet materieel en uitvoeringstechniek.

Vanaf maart 2007 tot januari 2009 werkzaam geweest als adviseur bij Rijkswaterstaat Data-ICT Dienst, Delft
. Hier was ik betrokken bij aanschaf van nieuwe plaatsbepalingsapparatuur op meetvaartuigen en bij hydrografische aspecten in baggerbestekken.

Door de ervaring bij Boskalis en bij Rijkswaterstaat ken ik zowel de kant van opdrachtnemer als van opdrachtgever.


Opleidingen


Na het behalen van het VWO-diploma te Den Haag in 1992 naar de Hogere Zeevaartschool Amsterdam gegaan waar ik de studierichting Hydrografie (BSc.) succesvol heb afgerond. Naast het werk heb ik tal van cursussen gedaan, waaronder de Voortgezette Opleiding Uitvoering Baggerwerken (VOUB).  


Persoonlijke kenmerken


Doelgericht, vasthoudend, zelfstandig, analytisch,
enthousiast, loyaal, integer.In 2002-2003 voor Boskalis werkzaam bij aanleg Puerto Angamos, Mejillones, Chili